Brød på bål
...eller snobrødsdej :-)
Når vi skal hygge med ungerne, er det oplagt at lave en omgang snobrød. En lækker luksusopskrift er med sødmælk, men den kan også laves bare med lunkent vand.
500 gram Hvedemel
3 dl. Sødmælk
50 gram Gær
1 tsk. Salt
3 dl. Sødmælk
50 gram Gær
1 tsk. Salt
Mælken lunes og gæren opløses i mælken sammen med saltet. Melet blandes i og dejen æltes. Stil dejen et lunt sted til hævning 40-60 minutter, afhængig af rumtemperatur.
Dejen deles nu i passende stykker. Hvert stykke formes til en aflang pølse som rulles på snobrødspinden - husk at det skal dække spidsen på pinden så den ikke brænder. Snobrødet bages over glødebål eller gløder, til brødet er gyldent brunt og lyder hult når der bankes på det.
PAS PÅ DET ER MEGET VARMT.
Brug fx bambuspinde, som du har renset eller hasselgrene som er afbarket - andre typer grenen kan godt bruges, men brænder lettere end bambus og hassel.
Vi kan godt lide at putte et stykke rullet skinke eller syltetøj i snobrødet, men i virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan komme i snobrødet...det kunne være som hotdogs med pølser og ketchup i, det kunne være med ost, eller man kunne tilføje krydderurter, oliven, soltørrede tomater eller andet til dejen, så snobrødet på den måde får en lækker smag.
Til den søde side kan man fylde snobrøddet med chokolade...
Kommentarer
Send en kommentar