Rabarberkompot
Jeg elsker, at nusse rundt herhjemme i haven, og finde på lækre retter, som kan fremtrylles af råvarerne fra haven.
I maj, når haven er på sit højeste, og buske og planter for alvor blevet grønne og frodige, så er det rabarbersæson! I dag har jeg lavet en lækker portion rabarberkompot med vanille, som får hele huset til at dufte af sommer.
Jeg synes, at den ovnbagte kompot er bedst, og især når den får lov til at karamellisere en smule. Det er super nemt, og kan laves, når ovnen alligevel er varm efter man fx har bagt et brød.
Kompotten kan holde sig i et par uger på køl, men vi får tit spist det hele i løbet af en uges tid og så laver jeg en ny portion, mens det stadig er sæson. Vi spiser for det meste rabarberkompotten på skyr om morgenen eller på et godt stykke brød. Kompotten er også super lækker i en lagkage, på hjertevafler eller som tilbehør til ost.
OVNBAGT RABARBERKOMPOT MED VANILJE
600 gr rabarber
300 gr hvidt sukker
1 vaniljestang eller vaniljesukker
2 tsk kartoffelmel – kan udelades
Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Læg rabarberstykkerne i et ildfast. Drys sukkeret over og tilføj vanilje. Hvis du gerne vil have kartoffelmel i, drysses det over til sidst.
Bag kompotten i ovnen ved 170 grader (ikke varmluft) i ca 20-25 minutter. Rør rundt et par gange undervejs. Kompotten er færdig, når rabarberstykkerne er møre og det hele kan røres til en jævn kompot.
Opbevar kompotten på køl – den kan fint holde sig i et par uger.
Hvis du prøver at lave kompotten eller kender en anden variant af opskriften, kunne det være super fint at høre om
– så del endelig i kommentarfeltet ♡
Kommentarer
Send en kommentar