Banoffi pie
Er der noget så godt som kage med flødeskum på? Eller chokolade? Eller karamel? Denne kage er sød, blød og kombineret med banan, er det bare rigtig lækkert!
Den er nem at lave, da den skal ikke bages, men blot skal sætte sig i køleskabet.
BANOFFI PIE
250 g digestive kiks
125 g smør
Fyld:
175 g smør
175 g hvidt sukker
425 g kondenseret mælk
2 bananer
1 spsk citronsaft
1 1/2 l piskefløde
25 g mørk chokolade
Knus kiksene, smelt smørret og rør de to dele sammen.
Pres kikseblandingen jævnt sammen i bunden af en tærteform på 20 cm i diameter. Stil formen i køleskabet til bunden er fast.
Smelt smør og sukker i en gryde ved svag varme. Når smørret er smeltet, røres forsigtigt rundt. Rør mælken i og bring det langsomt i kog. Skru lidt ned for varmen og lad det koge i fem minutter, mens du hele tiden rører rundt, indtil blandingen er karamelfarvet.
Fordel blandingen over kiksebunden og stil derefter formen i køleskabet igen.
Skær bananerne i skiver og vend dem i citronsaft. Gem 1/4 af bananskiverne og fordel resten over fyldet. Pisk fløden til skum og fordel den over bananerne. Pynt med resten af bananerne og drys med høvlet chokolade.
Man kan også vælge at lave kagen som minibanoffi pies, altså som små individuelle kager. Så kan de bruges som dessert eller som en sød afslutning på en picnic ude i det blå ♥
Jeg er ret vild med banoffi pie - hvis du også kan lide den, så skriv endelig i kommentarfeltet...
Jeg er ret vild med banoffi pie - hvis du også kan lide den, så skriv endelig i kommentarfeltet...
Kommentarer
Send en kommentar