Chokoladesmørepålæg
Engang imellem.
Bare engang imellem, så nyder vi en ekstra lille luksus herhjemme. Børnene er selvfølgelig helt vilde med chokoladesmørepålæg. Måske kan vi andre også godt lide det... I hvert fald, når det er på denne måde, med lækre sager i.
Chokoladesmørret er fantastisk både på frisk og ristet brød, og kan også være en del af en dessert, eller smøres i eller på en kage som ganache.
ET STORT GLAS CHOKOLADESMØREPÅLÆG
50 g lys chokolade
150 g mørk chokolade
3/4 dl. sødmælk
1½ dl piskefløde
30 g sukker
75 g smør
Hak de to slags chokolade fint, og kom dem i en metalskål.
Kog mælk, piskefløde og sukker op i en gryde.
Hæld langsomt den varme væske over chokoladen. Rør med små bevægelser i væsken med en dejskraber til den bliver elastisk og skinnende.
Tilsæt smørret i små stykker, når chokoladen er smeltet og blandingen er ensartet.
Til sidst tager du et piskeris og pisker blandingen kraftigt et minuts tid.
Hæld chokoladesmørret på et stort glas og lad det stå på køkkenbordet i nogle timer. Derefter skal det selvfølgelig i køleskaber, hvor det kan holde sig en uges tid - hvis ikke det er spist længe før...
Jeg håber, at du kan lide det!
Kommentarer
Send en kommentar