De bedste fødselsdagsboller


Fødselsdagsboller er bare det bedste! Fine, lyse, søde og bløde. 

Herhjemme er der blevet bag maaaange fødselsdagsboller, for der er blevet holdt virkelig mange fødselsdage med alle de børn (!)

Da børnene var små, pyntede jeg bollerne med glasur som mariehøns, bier, hjerter, stjerner eller bare med en lille dut glasur og så med en M&Ms eller en en vingummibamse i. Så bliver bollerne virkelig fine, og kan spises uden smør på.

Bollerne er nu også helt vidunderlige med smør på og med en kop tyk hjemmelavet varm chokolade med flødeskum til.

Sådan skal vi have dem i dag, hvor Mikko har fødselsdag 

DE BEDSTE FØDSELSDAGSBOLLER
2 dl mælk
50 g gær
500 g hvedemel
100 g smør
1 æg
50 g hvidt sukker
3/4 tsk fint salt

Lun mælken.
Opløs gæren i salt og sukker, og hæld mælken i.
Tilsæt alle andre ingredienser og ælt dejen godt igennem - gerne på en røremaskine.

Lad dejen hæve i 30 minutter.
Ælt dejen igennem igen og del den i 20 boller.
Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.

Dejen pensles nu med æggestrygelse (en pisket blanding af æg og mælk), og bages ved 220 grader i 10-15 minutter.

Hold godt øje med bollerne, så de ikke bliver for mørke.

Når boller har kølet godt af, kan de pyntes på alverdens måder med glasur, slik og andre lækkerier.

Inden man bager bollerne, kan man også vælge at sætte bollerne som fx en kagemand, en kagekone eller en stor snegl på bagepladen. Når bollerneer bagt, står de tæt (som fx en snegl), og så kan de dekoreres fint som én stor snegl. Det ser meget yndigt og hyggeligt ud.

Jeg er sikker på, at du også har gode oplevelser med dejlige fødselsdagsboller. Måske har du en idé til en variant, som du har lyst til at dele herinde
– skriv endelig om dine idéer i kommentarfeltet ♡

Kommentarer

Populære opslag