Hyldeblomstsaft
Nu er det tid til at plukke hyldeblomster!
I min have er der to store hyldebærtræer, som giver store mængder hyldeblomster. Selvom jeg ikke er så vild med træerne, så er jeg alligevel ret glad for udbyttet fra dem.
Det er bare med at komme ud en tidlig morgen i juni, og få plukket en masse skærme til saft - det er da en gave at kunne ♥
Børnene er vilde med et forfriskende glas hyldeblomstsaft, og hvis man koger saften ind til hyldeblomstsirup, er de også glade for siruppen på en gang vaniljeis eller en smule på en græsk yogurt med knas.
Jeg er vild med at kunne bruge, hvad der kommer i haven, og sætter især pris på hyldeblomsterne.
HYLDEBLOMSTSAFT
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g hvidt sukker
1 l vand
Skyl ikke skærmene, men ryst dem, og put dem i et stort fad.
Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i fadet over skærmene.
Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, dæk fadet med film, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.
Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.
Denne portion giver ca. 1,5 l hyldeblomstsaft.
Når saften er færdig, og der kun er pulpen tilbage, ligger det altså lige til højrebenet, at lave en gang hyldeblomstvodka. Det er meget simpelt - hæld pulpen i et stort glas og hæld vodka over til det dækker, lad det stå i tre uger, og så er den sådan set klar. Den skal bare sies og hældes på flasker, og så kan den drikkes til fx en sommerfest eller en julefrokost.
Det er også forfriskende at blande saften med danskvand, og lave hjemmelavet hyldeblomstsodavand.
Kommentarer
Send en kommentar