Hyldeblomstsirup


Er der noget hyggeligere end at lave mad sammen med børnene?

Når vi skal finde på noget hyggeligt at lave sammen en søndag eftermiddag, er det ofte madlavning, der falder lige for.

Børn, selv ret små børn, kan godt være med til at samle hyldeblomstskærme. Det er hyggeligt at samle hyldeblomster, mens man snakker og er sammen.

Mine børn kan rigtig godt lide, at det vi laver sammen, faktisk bliver til et færdigt produkt, som vi kan spise eller drikke til sidst. Det er så fint, at kunne se børnenes stolthed over det, de har lavet, og se dem nyde, hvor godt det smager.

HYLDEBLOMSTSIRUP
500 ml vand
500 g hvidt sukker
125 g hyldeblomster

Bring vandet i kog i gryden, og sluk derefter for blusset. 

Tilsæt sukkeret og rør, til det er opløst.

Tag så mange af hyldeblomsterne af stilkene som muligt og kom hyldeblomsterne i gryden. Læg låg på, og lad det trække i 20 til 30 minutter.

Hæld hyldeblomstsaften gennem en sigte, så du sier blomsterne fra. 

Hæld siruppen på en patentflaske, lad den køle ned og stil derefter flasken på køl.

Siruppen smager godt på pandekager, på is, på en græsk yogurt med knas, eller som en del af en dessert.

Du kan også bruge den som en fantastisk base til en drink a la Mojito bare med hyldeblomstsirup, rom, lime, is og danskvand - og lidt pynt på toppen 



Kommentarer

Populære opslag