Mazarinkage med friske bær
Mazarinkage er det lækreste, sødeste, blødeste, man kan forestille sig. Det er især godt, når det er suppleret med en hjemmerørt creme, god chokolade og friske bær.
Jeg havde lavet dette vidunder til dessert til hele familien til Sankt Hans aften. Kagen blev fortæret hurtigere end jeg overhovedet kunne forestille mig - især fordi min søde svigermor havde lavet omkring 15 grillede koteletter, en helstegt oksemørbrad, cirka 20 pølser af de gode fra slagteren og omkring 10-15 barbecuemarinerede hakkebøffer. Der var selvfølgelig også kartoffelsalat, tomatsalat, grøn salat og ruculasalat med vandmelon og feta.... og tre røgede ørreder, forresten... Vi var jo også hele 14 mennesker til stede.. :)
Trods dette meget overdådige måltid, forsvandt mazarinkagerne som dug for solen. Dette var, hvad der var tilbage efter to kager... :)
MAZARINKAGE MED FRISKE BÆR
200 g marcipan
200 g hvidt sukker
200 g blødt smør
4 æg
100 g sigtet hvedemel
2 spsk amarettolikør eller mandelessens
1/4 tsk fint salt
125 g friske hindbær
+ 70 g god mørk chokolade, til toppen af kagen
Pynt
250 g friske bær - jeg kan godt lide at blande hindbær, jordbær og blåbær
Pisk marcipan, sukker og smør sammen – længe – til en helt ensartet og cremet masse uden klumper. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk det sammen. Tilsæt hvedemel, amarettolikør og salt og vend det i dejen. Fordel dejen i en springform, diameter 23 cm, beklædt med bagepapir på bund og sider. Tryk de 125 g friske hindbær ned i mazarinmassen, glat overfladen og bag kagen ved 165 grader varmluft i ca 40 min, til den har sat sig og giver let efter ved tryk. Giv kagen et par minutter mere, hvis den føles ubagt. Den skal ikke være alt for løs i overfladen, men heller ikke fast.
Lad kage køle helt af, og fordel 70 g smeltet god mørk chokolade på kagen med en palet eller bagsiden af en ske. Når chokoladen er størknet, fordeles vaniljecremen på toppen, og så dekoreres kagen med de friske bær.
Det ser fint ud at pynte med spiselige blomster eller citronmelisse. Bærrene er nu også fine i sig selv.
Kommentarer
Send en kommentar