Rabarberlemonade og rabarbarmojito


Sommer er lig med nyplukkede jordbær og friske små kartofler, lige gravet op og renset for jord, sprøde grønne asparges, koldskål med havreknas, saftige og søde røde tomater og selvfølgelig rabarber, som kan omformuleres til masser af velsmagende retter... 

Hjemmelavet rabarberlemonade er en forfriskende sommerdrink - især når man er 11 år, har fri fra skole kl. 15.20 på en mandag i juni, og bare glæder sig helt vildt, til det bliver sommerferie! Caroline kan rigtig godt lide denne rabarberlemonade, fordi den både er sød og samtidig også lidt syrlig.

Carolines mor er også ret vild med drikkevarer, der smager af rabarber, og glæder sig faktisk også ret meget til sommerferien, som er lige om hjørnet. Denne danske mojito med rabarbersmag er læskende og lækker, og smager friskt af sommer, sol og lange eftermiddage på terrassen.

RABARBERLEMONADE
1 liter vand
500 g rabarber
2 dl hvidt sukker
Korn af en vaniljestang

Rens rabarberstænglerne og skær dem stykker på 1 cm.

Kom rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde.

Lad det hele koge i 7-10 minutter, og tag gryden af varmen og lad saften køle af.

Si saften, og hæld den på en flasker. Nu er den lige til at gemme i køleskabet en uges tid, eller bruge med det samme.

På dette stadie har du en dejlig rabarbersaft, som bliver til en fortryllende rabarberlemonade, når du fortynder den med iskoldt vand, fylder op med knust is og tilsætter en skive citron.



Hvis du er klar på at prøve en rabarbermojito, så tager du fire dl. af rabarbersaften, tilsætter 2 spsk lys rørsukker, og koger det ned til en sirup.

Derefter køler siruppen af en halv times tid i køleskabet.

RABARBERMOJITO
6 cl. rabarbersirup
4 cl. lys rom
Danskvand
Friske mynteblade
Fire skiver lime
Knust is


Jeg kan bedst lide, at drinken er klar, så jeg lægger blot lime og mynte ned i glassene sammen med isen, og hælder sirup, rom og danskvand henover. Man kan også knuse mynte og lime i en morder først. Det giver en mere original smag, men giver også en lidt mere "grumset" drink.

Fyld to drinkglas med knust is, og læg mynte og lime i glassen og rom, rabarbersirup og danskvand over. Derefter pyntes med lime, og så kan man fint toppe op med frisk mynte. 

For at få den fulde aroma af mynten, kan du tage et par blade og gnide på kanten af glassene, så de dufter friskt af mynte.

Så er man simpelthen klar med en forfriskende aperitif før maden. Rabarbermojitoen har en fin smag af sommer, og er næsten bedre (kun næsten) end en original Mojito - Læskende, med en fin rosa farve og med sorte nister af velsmagende vanilje.

Den skønne mynte spiller en fin rolle i denne drink, med en god aroma af mint og kølighed. Der er andre hjemme hos os, der godt kan lide myntem. Hønen her tager ind imellem et lille hvil i det velduftende myntebed.


Kommentarer

Populære opslag