Annes olivenbrød


Dette er Annes olivenbrød. 

Anne var god til at lave mad, og dette er et af de bedste madbrød, jeg kender. Det er blødt, saftigt, salt og med den karakteristiske smag af Grækenland.

Anne var mine bonusbørns mor, og hun ville have haft fødselsdag i dag. Jeg sender hende en kærlig tanke, taknemmelig for de børn, hun har sat i verden og som jeg får lov til at bruge tid med i min hverdag 

Brødet er perfekt til en salat, til en tomatsuppe eller som base til en sandwich.

...og det bedste af det hele... Det er nemt. Virkelig nemt og hurtigt at lave. Hvis vi får uventede gæster (hvilket vi faktisk ofte gør), så er det bare på med en omgang tomatsuppe med lidt creme fraiche til, og med dette brød som tilbehør. Der er vel samlet set omkring 10 minutters arbejdstid i at samle dejen, og resten går egentlig af sig selv. Det vigtige er, at fyre godt op for ovnen, lade den stå og være sådan rygende varm i en halv times tid, og derefter sætte dejen ind.

ANNES OLIVENBRØD
Et halvt af de store glas med sorte udstenede oliven
1 kilo durummel
1 kilo hvedemel
50 g gær
12 dl lunkent vand
4 dl yogurt naturel
1 spsk salt
4 skvæt olivenolie

Smør ovnens bradepande med høj kant med olivenolie.

Hak olivenerne groft.

Bland gær med det lunkne vand i en stor skål, og tilsæt yogurt, olie, salt og oliven, Rør det meste af melet i, indtil dejen er lind, uden at være alt for fast.

Dejen hældes i bradepanden og hæver en halv times tid.

Forvarm ovnen til den er 250 grader varm, og bag derefter dejen i 20-25 minutter.

Brødet køler af på en rist og kan derefter skæres ud i firkanter. 




Mine børn er ret glade for oliven og har altid været det, så brødet kan også fint komme med i madpakken dagen efter, som et supplement til de andre gode ting, som de altid får med.  

Jeg håber, at I vil nyde Annes olivenbrød - det gør vi ♥

Kommentarer

Populære opslag