Blåbærmousse kage



Jeg er vokset op med kager. Min farmor boede på en gård udenfor Faxe med tilhørende have, hvor hun havde alle former for bær og frugter, hun dyrkede sine egne grøntsager og der var korn på marken. Der var alt, hvad hjertet kunne begære. 

Hun plukkede bærrene til vores tærter selv, kogte grød, pressede juice og syltede til vinteren. Omdannede på fineste manér sagerne fra haven til skønne middagsretter, desserter og kager, og viste mig, hvordan det hele skulle gøres. Siden dengang har jeg haft en stor interesse for mad, søde sager og især for kage.

Denne smukke marmorerede blåbærmoussekage ser langt mere avanceret ud, end den egentlig er. Den har en dejlig smag af hasselnødder og blåbær, en cremet og delikat konsistens og ser smuk ud på tallerkenen.

BLÅBÆRMOUSSEKAGE
Nøddebund:
200 hasselnødder
5 æggehvider
200 g hvidt sukker
1 spsk hvedemel

Mousse:
6 blade husblas
150 g friske eller frosne blåbær
150 g hvidt sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
7 dl fløde

Rist hasselnødderne let i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Hak dem fint eller blend dem på en foodprocessor.

Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. Vend de hakkede nødder og melet i. Smør massen ud på en bageplade med bagepapir i en cirkel på ca. 25 cm. i diameter.
Bag nøddemarengsen i ovnen ved 200 grader i 18 minutter. Tag den ud, og lad den køle af.

Pisk æggeblommer og sukker i en skål i ca. 10 minutter til en luftig æggesnaps. Blend blåbærrene til en puré med en foodprocessor eller en stavblender.

Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Vrid vandet fra husblassen og kom den i en gryde sammen med blåbærpuréen og varm det hele op i en gryde til det er håndvarmt. Det skal være så varmt, at man næsten brænder sig på det, men det må endelig ikke koge. Tag derefter puréen af varmen. Vend æggesnapsen ned i gryden lidt efter lidt. Pisk fløden til skum, og vend blåbærpuréen ned i.

Moussen er nu klar til støbning. Klargør en stålring med nøddebunden: Tag bagepapiret af nøddebunden, og læg den på et pænt kagefad. Sæt stålringen rundt om, så den sidder stramt om bunden. Hæld blåbærmoussen ovenpå nøddebunden, og kom moussen i køleskabet i et par timer.

Inden du skal servere kagen, løsner du stålringen med en skarp kniv og løfter den forsigtigt op og af kagen.

Pynt kagen med friske blåbær, spiselige blomster eller anden fin pynt.

Tip
Bundene kan laves i forvejen, og opbevares i fryseren. Så er resten af kagen faktisk ret hurtig at lave. Der er måske 15-20 minutters arbejdstid, og derefter skal den bare stå og sætte sig i køleskabet et par timer. Så er den klar som en delikat dessert eller en fornem eftermiddagskage.
Hemmeligheden bag denne kage er stålringen, og den kan købes billigt på nettet. Det er ikke svært at hælde en mousse ned i en form, og vente på, at den har sat sig :)


Spis din kage med en kop rygende varm sort kaffe til - og gerne sammen med nogen, du holder af - de vil elske kagens luftighed og fine smag 

Kommentarer

Populære opslag