Frisk salat med marineret oksefilet og grillet aubergine


Denne salat er skøn.

Helt simpel, frisk og så alligevel med lidt kant. Den grillede og let røgede smag fra auberginen sammen med det mørnede kød, gør salaten til noget særligt. Noget mere, end blot en grøn salat.

Jeg havde en rest grillet oksefilet fra en hyggelig grillaften med familien. Det behøver nu ikke at være en rest, det kan også være et helt friskt stykke kød, som lige vendes på panden, og marineres med det samme - det er også super lækkert.

FRISK SALAT MED MARINERET OKSEFILET OG GRILLET AUBERGINE
1 salathoved efter egen smag
1 skrællet agurk i skiver
1 bundt forårsløg
1 grillet aubergine
En rest grillet oksefilet
4 spsk balsamicoeddike
Små blommetomater til pynt
En sjat god olivenolie
Salt og peber

Kødet marineres i balsamicoeddiken i en times tid - og gerne længere tid.

En flot tallerken eller et dekorativt fad dækkes med en bund af grøn salat. Der drysses forårsløg i tynde skiver over, og de grønne skiver agurk lægges dekorativt på fadet.

Den grillede aubergine og det marinerede kød fordeles på salaten, og der lægges rundhåndede klatter af dildcreme ovenpå.

Lidt forårsløg og små blommetomater lægges på som pynt.


Salaten kan serveres portionsanrettet som forret eller, som jeg har anrettet den, på et fad, så den kan indgå i en buffet eller som en del af en tapasmenu. 

Det kan også være, at sommerappetitten ikke er så stor, så fyldig salat med lidt kød og et godt stykke brød, er nok til at stille sulten.

God appetit 


Kommentarer

Populære opslag