Grøn salat med røget ørred og dildcreme


Denne salat er skøn.
Helt simpel, frisk og så alligevel med lidt kant. Den røgede smag fra ørreden er raffineret, og gør salaten til noget særligt. Noget mere, end blot en grøn salat.

Jeg havde en rest røget ørred fra Sankt Hans aften, hvor min svigerfar selv røg tre hele ørreder, men hvis du ikke har en rest, kan en røget makrel eller en røget sild også være rigtig lækker i salaten.

GRØN SALAT MED RØGET ØRRED OG DILDCREME
1 salathoved efter egen smag
Dampede grønne asparges
1 bundt forårsløg
En rest røget ørred (røget forrel, makrel eller sild er også lækkert)
150 g creme fraiche 18 %
1 fed hvidløg
Tørrede dildspidser
Salt og peber

Rør creme fraiche sammen med dildspidser, hvidløg, salt og peber.
En flot tallerken eller et dekorativt fad dækkes med en bund af grøn salat. Der drysses forårsløg i tynde skiver over, og de grønne asparges lægges dekorativt på fadet.

Fisken fordeles, og der lægges rundhåndede klatter af dildcreme ovenpå.

Lidt forårsløg og lidt dild drysses over som pynt.


Salaten kan serveres portionsanrettet som forret eller, som jeg har anrettet den, på et fad, så den kan indgå i en buffet eller som en del af en tapasmenu. 

Det kan også være, at sommerappetitten ikke er så stor, så fyldig salat med lidt fisk og et godt stykke brød, er nok til at stille sulten.

God appetit 

Kommentarer

Populære opslag