Hvid sangia med æble og citrus
Simpelthen skøn.
Den er ikke så heftig, som den rødvinstunge spanske sangria, som kan være godt spædet op med spiritus af en eller andet slags, gerne suppleret med Grand Marnier, masser af kold rødvin, og med et bagtæppe af kanel. Det kan også være godt, men jeg kan nu godt lide at drinken er lidt lettere, hvis det er sommervarmt i vejret.
Jeg er blevet inspireret til denne hvide version af sangria på vores tur til Portugal, hvor vi smagte ret mange (!!) forskellige slags sangria, og den hvide er bare lige lidt mere forfriskende end den røde.
Jeg har tilføjet lidt julede noter, fordi jeg synes det klæder appelsin at få selskab af anis og kardemomme.
1 usprøjet citron i tynde skiver
1 usprøjet lime i tynde skiver
2 usprøjede appelsiner i tynde skiver
2 usprøjede Granny Smith æbler i tern
2½ liter hvidvin
2 stjerneanis
8-10 grønne kardemommekapsler
2 dl rød grenadine
Evt. danskvand
Evt. danskvand
Saml en base af skiveskårne citrusfrugter, kardemomme, anis og 3 dl hvidvin i en gryde og varm det stille og roligt op, så krydderierne får lov til at udvikle sig.
Køl basen ned, og når den er helt afkølet er drinken klar til at samle.
Hæld vin, din base, nye skiveskårne citrusfrugter, æble, grenadine og en sjat danskvand i en flot rundmavet glaskande, og rør rundt. Hæld masser af isterninger i, sæt evt en smal træspatel i (bare for autensitetens skyld), og servér i pæne glas.
Kommentarer
Send en kommentar