Langtidshævet grovbrød


Jeg holder virkelig meget af brød. Brød med koldt smør er noget af det bedste, jeg ved. Når det er nybagt og stadig lunt, er det endnu bedre, men noget jeg skal passe på med at spise for meget af. Ikke at jeg sådan går op i, at jeg ikke må spise brød, men alligevel...det kan godt blive til lidt for meget, når det nu smager så godt!

Dette er et lidt sundere brød, som er nemt at lave, da det egentlig bare skal røres sammen og stilles til side.

LANGTIDSHÆVET GROVBRØD
225 g skårne/knækkede rugkerner
5 dl koldt vand
15 g gær og 1/2 dl lunkent vand
1 spsk groft salt 
1 spsk honning
800 g hvedemel 

Sæt hvedekernerne i blød i vandet i nogle timer.

Smuldr gæren og rør den ud i 1/2 dl lunkent vand.
Tilsæt salt, honning, de udblødte kerner og 3/4 af hvedemelet. 

Ælt dejen godt og tilsæt evt mere hvedemel. Dejen skal være smidig og glat.
Dæk skålen med film og sæt den i køleskabet natten over.

Form to brød, sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca 1 time. Bag brødene ved 200 grader i ca 45 minutter.

Hvis man bruger en hævekurv, så får brødene fine riller i overfladen, hvilket ser flot ud. Jeg har dog prøvet, at jeg ikke kunne få det hævede brød ud af kurven, da det skulle i ovnen. Ret frustrerende! 
Husk derfor, at hævekurven skal være olieret og dækket af mel indeni, inden du lægger dejen til hævning i kurven. Hvis der er overskydende mel, kan det bare børstes af efter brødet er bagt.

God fornøjelse med bagningen ♥ Jeg håber, at du kan lide brødet, og at du har nogle søde mennesker, at dele det med ♥ 

Kommentarer

Populære opslag