Rød spidskålssalat med appelsin, granatæble og valnødder


Når man har en familie med tre børn og tre bonusbørn, så er der altid meget mad i køleskabet. Jeg vil helst ikke smide mad ud, så hvis der kun er en smule af det ene og en smule af det andet tilbage, så forsøger jeg altid at sammensætte det til nye velsmagende retter.

Det bliver til nye salater, som nogle gange får tilført en rest kød eller fisk fra dagen før, og ellers blot er forskellige grønne (og røde) sager som allerede findes i skabene. Der er jo ikke nogen grund til at kassere en rest rød spidskål, blot fordi der ikke er nok til seks mennesker. 

Denne salat er uden kød, men til gengæld fandt jeg et halvt granatæble i køleskabet og et enkelt Granny Smith æble i frugtskålen. Begge har fået nyt liv i denne salat.

Jeg kan faktisk rigtig godt lide iceberg og tomater og agurk, men det er også lækkert med det lidt mere utraditionelle. En super salat, som netop blev til af de rester, som blev til overs fra grillen dagen før, er den friske salat med marineret oksefilet og stegt aubergine. Den er et hit herhjemme. Andre helt simple, men virkelig lækre salater er appelsinsalaten med granatæble og løg, eller den grønne salat med røget ørred og dildcreme - begge virkelig lækre og hurtigt skabte salater.

RØD SPIDSKÅLSSALAT MED APPELSIN, GRANATÆBLE OG VALNØDDER
1/2 rød spidskål skåret fint
Kernene fra 1/2 granatæble
2 appelsiner, skrællet og skåret i tern
1 æble, skåret i tern
En stor håndfuld valnødder
Pynt med friske salvieblade

Dressing:
3 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
1 spsk honning

Alle ingredienser skæres og blandes i en skål. Dressingen røres sammen og hældes over salaten. Pynt med salvie, som giver så fin en smag.

Den røde spidskålssalat smager sødt og friskt, den er sprød og knasende, og falder ikke sammen med det samme. Den er genial som en del af en buffet, da den sagtens kan laves i forvejen, eller som tilbehør til barbecuemarinerede kyllingelår og flute, som vi har serveret den i dag.


Jeg håber, at du kan blive inspireret af mit lille salateksperiment, og vil blive superglad, hvis du har lyst til at fortælle om dine egne salatkreationer 

Kommentarer

Populære opslag