Romkugler med rugbrød, solbær og gulerod
Denne opskrift blev jeg indspireret til at lave efter vores kulinariske Lollandstur. På Knuthenlund fik vi serveret nogle rigtig lækre romkugler, og efter en mindre dissekering af min romkugle, fandt jeg ud af at det var solbær, nødder og revet gulerod, der gav kuglerne lidt bid og gjorde dem lidt lettere i konsistensen.
Jeg er ret vild med de her romkugler, så jeg håber at du også kunne have lyst til at prøve dem.
ROMKUGLER MED RUGBRØD, SOLBÆR OG GULEROD
300 g rugbrød uden kerner
80 g rosiner
60 g fintrevet gulerod
150 g solbærsyltetøj
2 spsk honning
2 spsk rapsolie
5 spsk rom
50 g valnødder
5-6 spsk kakao
1 tsk salt
175 g finvalsede havregryn
Riv rugbrødet, og bland det i en skål sammen med rom, honning, syltetøj og olie. Efter 15-20 minutter røres godt rundt, og der tilsættes revet gulerod, rosiner, hakkede nødder, kakao og salt. Blend det til en ensartet masse. Tilsæt havregryn lidt af gangen, til massen har den ønskede konsistens – dejen skal være fast, så den kan trilles til kugler., men en smule “våd”, dog uden at romkuglerne bliver alt for snaskede. Smag til med rom efter dit humør. Stil massen på køl i 30 minutter.
Form kugler af romkuglemassen på den størrelse, du bedst synes om. Jeg kan godt lide, at de ikke er helt vildt store, men at det bare er en lille hapser, man kan nyde sammen med en kop kaffe.
Man kan vælge at trille kuglerne i krymmel, finthakkede mandler eller kokos. Jeg kan bedst lide mine trillet i kakaopulver.
Spis ♥
Nyd ♥
...og del måske med nogen... ♥
Kommentarer
Send en kommentar