Tarte Flambée

Tarte Flambée er en knasende lille hapser i verdensklasse, selv om den kun består af ganske få ingredienser.

Den er nem at lave, og vi bruger den som en super fin snack sammen med en appetizer, hvis man har gæster, eller som en helt enkel frokostret, måske suppleret med en grøn salat.

TARTE FLAMBÉE
250 g hvedemel
2 tsk salt
3 spsk olivenolie
ca. 1 1/2 dl vand

(Man kan sagtens anvende en færdiglavet tærtebund fra et supermarked, hvis det skal gå lidt hurtigere - det synes jeg bestemt ikke forringer tærten.)

100 g flødeost med purløg
2½ dl creme fraiche 38% (det er væsentligt, at det er en 38%)
50 g revet ost
Salt, peber og revet muskatnød
1 fed hvidløg
2 rødløg i tynde skiver
300 g bacon i helt tynde skiver
Frisk salvie eller purløg til pynt

Varm ovnen op til 275 grader - brug gerne undervarme, hvis det er muligt. 
Ælt mel, salt, olie og vand sammen til en jævn dej, som ikke klistrer. Lad dejen hvile en times tid, og del den i to portioner. 
Bland flødeost og creme fraiche og smag til med salt, peber, muskatnød og hvidløg. 
Rul en af dejportionerne helt tyndt ud, og læg den på et stykke bagepapir på en bageplade. 
Smør halvdelen af osteblandingen på dejen og fordel halvdelen den revne ost, løgskiverne og baconstrimlerne på toppen. 
Bag tærten, indtil dejen er gylden, tag den ud, læg den på et skærebræt, drys den med salvie, og skær den ud i fingernemme bidder.





Spis din tarte flambée, mens den er rygende varm, og gerne med et godt glas hvidvin eller, som her, med en isafkølet pastis 

Kommentarer

Populære opslag