Kylling med polenta i hvid sauce

♡ Comfortfood ♡
På vores rundrejse i Rumænien boede vi privat indkvarteret, og det betød, at vi smagte mange spændende traditionelle retter, lavet af manden eller konen i huset. Jeg har efterfølgende genskabt de gode smagsoplevelser til retter, som med begejstring og stor nydelse er blevet fortæret herhjemme i Danmark. Jeg har derfor lavet en serie med opskrifter på traditionelle rumænske retter, som jeg meget gerne vil dele med dig, som læser med her på bloggen.

I Transsylvanien er polenta nærmest lige så almindeligt at servere til maden, som brød er i resten af Rumænien. 

Polenta er en slags grød, baseret på majs. Den koges med en fond, og derefter kan den bages, steges eller grilles.  Man kan sidestille polenta med ris, pasta eller kartofler.

Når man kommer til frokost eller til middag i Transsylvanien, vil man i de allerfleste tilfælde blive spurgt, om man vil have polenta til sin mad. Svaret på dette spørgsmål er fra min side for det meste et høfligt nej tak... Nogle er vilde med polenta, og andre, tja, de kan egentlig godt undvære det. Enten kan man lide det, eller også kan man ikke. 

Og så alligevel... Om jeg kan lide polenta, afhænger faktisk rigtig meget af, hvad det bliver serveret sammen med. I nogle retter, kan det bare gå op i en højere enhed, at der er polenta til, og jeg kan faktisk ret godt lide det, når polentaen kombineres med ost.

I Transsylvanien er der hyrder og får overalt, og ost, lavet af fåremælk, er helt almindeligt på disse kanter. Osten er fed, rund og altid velsmagende. Telemea er en slags ost, der ligner feta, Caş er en sød, modnet ost og Năsal, er en blød ost, lagret i en lille hule i Transsylvanien. Der er søde, salt, røgfyldte, modnede og friske oste i det grønne Transsylvanien. Ostene er måske ikke så fine eller sofistikerede som i andre lande, men er i stedet så simple som muligt, nærmest hentet direkte fra dyret, med en ren og fin smag. 

Polenta kan være super skøn med en god transylvansk ost (eller noget, der ligner), og svøbt i en cremet sauce. Det bedste er så, at tilføje enten nogle lækre svinekødspølser, honningmarinerede grøntsager, stegte æg eller - som i dette tilfælde med saftig hjemmeopdrættet kylling til.

Kombinationen af polenta med parmesan, den delikate hvide sauce og saftig kylling er velsmagende, nemt at lave og herligt at servere. 

♡ Så er det hele klar - nu skal det bare samles ♡
KYLLING MED PARMESANPOLENTA I HVID SAUCE
4 stykker kylling fra en hjemmeopdrættet kylling
1 løg
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
6 blommetomater
1 spsk majsstivelse
3 spsk creme fraiche
1 spsk olivenolie
Salt og peber efter smag
Polenta kogt med revet parmesanost

Hvis du har valgt kyllingebryst, skæres brystet i lidt mindre stykker. Drys kyllingestykkerne med salt og peber.

Finhak løg og hvidløg, og skær peberfrugterne i tynde skiver.

Svits løg og hvidløg i en gryde, og det er gyldent, tilsættes kylling og peberfrugt.

Lad det hele simre i ca. 10 sekunder og tilsæt så varmt vand så det dækker, og kog videre på medium varm i 15 minutter.

Tilsæt tomaterne, skåret i både.

Opløs majsstivelsen i lidt koldt vand i en kop, og tilsæt den til din sauce. Kog et par minutter endnu, indtil saucen er tyknet en smule.

Smag til med salt, peber og creme fraiche efter smag.

Server med polenta, kogt efter anvisningen på pakken, her tilført revet parmesanost efter smag.

♡ En tingeltangelbod i Bran - der var mange mærkelige dimser i bronce og messing ♡

♡ Jeg er med jer alle dage, indtil verdens ende  
♡ Betryggende at møde i den befæstede kirke i landsbyen Axente Sever ♡
Dette var ret nummer 5 i min serie af rumænske retter.

Jeg håber at du, ligesom jeg, har lyst til og mod på at kaste dig ud i det skønne rumænske køkken, og at du vil opleve at din madhorisont udvider sig en lille smule.
Rigtig god fornøjelse - og velbekomme 

Kommentarer

Populære opslag