Marinerede lammekoteletter

♡ Lammekød er herligt, når man ved at dyret har græsset, frit gående på grønne enge ♡ 

På vores rundrejse i Rumænien boede vi privat indkvarteret, og det betød, at vi smagte mange spændende traditionelle retter, lavet af manden eller konen i huset. Jeg har efterfølgende genskabt de gode smagsoplevelser til retter, som med begejstring og stor nydelse er blevet fortæret herhjemme i Danmark. Jeg har derfor lavet en serie med opskrifter på traditionelle rumænske retter, som jeg meget gerne vil dele med dig, som læser med her på bloggen.

Rumænerne er absolut livsnydere, og der er en god portion comfort food over denne klassiske ret. Man mangler bare det gode rumænske selskab og en violinspillende gammelfar for enden af bordet.

Efter rumænsk tradition, serveres forret før hovedretten ved alle måltider. En forret kan være en fyldig suppe med grøntsager, svampe eller som en slags rumænsk minestrone. Det kan også være en kålsalat, fyldte peberfrugter eller udskæringer af pølse, røget kød eller ost. Forretten (som efter min maves mening sagtens kan stå alene), serveres med tykke skiver brød til.

Denne traditionelle rumænske ret er en hovedret helt efter en rumæners hoved. Solid og med masser af kød. De søde og meget gæstfri rumænere laver mad med hjertet, og vil meget gerne vise deres generøsitet ved at overøse dig med god og velsmagende mad. Så Spiiiis! Spis som om du var døden nær. Jeg vil anbefale, at servere retten ganske solo (altså uden forret) eller - hvis du vælger at servere maden på rumænsk vis, med en forret til - så hold dig til en let salat inden dette kødfulde måltid.

♡ Lammekoteletter - romanian style ♡

MARINEREDE LAMMEKOTELETTER
3 løg
2 dl creme fraiche 18%
1 fed hvidløg
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk kommen
1 lille knust laurbærblad
Salt
Friskkværnet peber
8 lammekoteletter på 100 g/stk
1 bdt dild
½ bdt persille
150 g yoghurt naturel
Saften af ½ citron
3 spsk ukrydret svinefedt eller palmin

Løgene pilles, hakkes fint, hvidløget presses og det hele blandes med creme fraichen. Rosmarin, kommen og det knuste laurbærblad røres i blandingen, som krydres med salt og peber. Lammekoteletterne og marinaden blandes sammen i en stor frysepose og trækker i 12 timer i køleskabet.

Dild og persille skylles godt, tørres og hakkes fint.

Koteletterne tages op af krydderblandingen, som kasseres. En ny krydderblanding røres sammen af yoghurt naturel, dild, persille, citronsaft og yoghurt og smages til med salt og peber. Fedtet smeltes på en pande, og kødet steges i to minutter på hver side.

Man kan også vælge at undlade at skære kødet ud til koteletter, og marinere det i et helt stykke. På den måde bliver lammekødet lidt mere saftigt, end når man steger koteletterne enkeltvis. Så kan man bare skære det ud bagefter. Til gengæld smager marinaden mere tydeligt igennem, når man har skåret kødet ud inden marineringen. Your choice!

De færdigstegte lammekoteletter serveres med et drys grønt, og med den kolde urtesauce, råstegte kartofler og en frisk grøn salat.

♡ Overdådigt voksende vinranker i baggården på pensionatet i Crit ♡

♡ Køerne føres hjem til stalden af hyrden, når dagen er omme ♡

Dette var ret nummer 7 i min serie af rumænske retter.

Jeg håber at du, ligesom jeg, har lyst til og mod på at kaste dig ud i det skønne rumænske køkken, og at du vil opleve at din madhorisont udvider sig en lille smule.


Rigtig god fornøjelse - og velbekomme ♥

Kommentarer

Populære opslag