Æbletærte med mandelcreme
Der findes næsten ikke noget bedre end at sætte tænderne i et sødt, syrligt og saftigt æble. Ud over æbletærte altså... Tærter er bare fantastiske! De kan varieres på alverdens måder, og er derfor aldrig en kedelig dessert at få serveret.
Når jeg hører ordet æbletærte, ledes mine tanker oftest hen på en stor, rund tærte med skiver af æbler, der danner et smukt mønster oven på kagen. I den klassiske version er æblerne dækket med sukker og kanel.
Jeg er ret vild med denne sprøde æbletærte på en bund af mandelcreme. Hvis du helst vil fylde din tærte med råvarer i sæson, kan du bare skifte æblerne ud med pærer, nektariner eller bær.
ÆBLETÆRTE MED MANDELCREME
Tærtedej:
125 g smør
100 g hvidt sukker
1 nip salt
250 g hvedemel
2 æggeblommer
2 spsk koldt vand
Fyld:
75 g blødt smør
75 g mandelmel
75 g florsukker
3-4 æbler efter sæson
50 g mandelflager
2 spsk rørsukker
Tærtedej:
Ælt smør, sukker og salt sammen i en foodprocessor. Pisk mel og æggeblommer i. Når blandingen er rørt sammen, tilsættes koldt vandt, og dejen røres hurtigt sammen til en kugle.
Lad dejen køle af i 30 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform. Brug gerne en metalform, det giver en mere sprød tærtebund. Prik tærtebunden med en gaffel, og fold sølvpapir rundt i kanten på tærten.
Forbag ved 180 grader i ca. 10 min. Fjern sølvpapiret, og afkøl tærtebunden på en bagerist.
Fyld:
Rør blødt smør med mandelmel og florsukker til en cremet masse. Smør tærtebunden med mandlecremen i et jævnt lag.
Skær æblerne i tynde både, og fordel dem rundt på tærten.
Drys sukker og mandelflager ud over tærten.
Bag tærten i en 175° varm ovn i 15-20 min. Tærten skal være gylden og sprød.
Jeg er ret vild med æbletærte og vild med mandler, og så er denne tærte perfekt - hvis du også kan lide denne eller en anden version, så skriv endelig om det i kommentarfeltet...
Kommentarer
Send en kommentar