Calzone med rød peber, svampe og tomatdyppelse


Her hos os står den på pizza om fredagen. Det er nemt, det kan sagtens være sundt, vi kan få brugt nogle af resterne i køleskabet - og børnene er vilde med det.

Calzone er den indbagte pizza, som kommer fra Napoli, og som helt traditionelt har et fyld af tomat, mozzarella, oliven, kapers, ansjoser, hvidløg, cherrytomater og oregano.

Denne calzone er mere simpel. Der er blot tomat, ost, rød peber og svampe. Det er lækkert, velsmagende og nemt.

Hvis det skal være meget nemt - og det skal det gerne være fredag aften, hvor vi er trætte efter en lang uge - så bruger jeg færdiglavet pizzadej. Jeg ved godt, at det er at springe over, hvor gærdet er lavest, men det gør jeg faktisk en dyd ud af at gøre, når jeg kan komme afsted med det.

Man kan få den færdige pizzadej i både en lys og en lidt grovere variant, og man kan sørme også få den økologisk. Man kan selvfølgelig også vælge at lave dejen selv, hvis man vil det. For mig er det nu helt fint at vælge denne løsning engang imellem.

CALZONE MED RØD PEBER, SVAMPE OG TOMATDYPPELSE
2 ruller pizzadej
200 g markchampignon
2 røde peberfrugter
200 g revet ost

Tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater 
2 fed hvidløg 
2 tsk oregano
6 friske tomater
Salt og peber
Olie til pensling

Tænd ovnen på 220 grader med undervarme og gerne på varmluft. 
Rul pizzadejen ud på to bageplader med bagepapir og del dejen på midten.

Bland de hakkede tomater med presset hvidløg, oregano og smag til med salt og peber. Smør lidt af tomatsaucen på hver pizzadel, og gem resten. Det skal ikke gå helt ud til kanten.

Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver. Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær den i tynde skiver. Svits champignon og peberfrugt 3-4 minutter i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt og peber.

Drys revet ost over tomatsovsen, og fordel grøntsagsfyldet på den ene halvdel af pizzadejen og fold den anden halvdel ind over. Tryk kanten sammen med en gaffel hele vejen rundt. Pensl med lidt neutral olie.

Sæt pizzaerne i ovnen og bag dem ca. 12-15 min.

Skyl og tør de friske tomater, og skær dem i små tern. Bland dem med resten af tomatsaucen.

Server tomatsaucen til de færdigbagte calzone pizzzaer.



Calzone smager skønt, og fyldet kan varieres nærmest uendeligt.

Hvad med en Calzone med en rest kødsauce og gorgonzola? Eller hvad med en Calzone med tomat, ost, skinke, rocula og pecorino... Eller hvad med Calzone med tomat, mozzarella, spicy italiensk salami og frisk basilikum...

Uhhh...der er så mange lækre måder at fylde en Calzone på, så det er bare at kaste sig ud i det, og fylde den med børnenes favoritfyld.

Rigtig god fornøjelse med de indbagte pizzaer 

Kommentarer

Populære opslag