Hjemmelavet Limoncello af friske citroner og vodka
Lav en omgang af denne velsmagende italienske citrondrik, som smager af sol, sommer og syditalien.
Den lette opskrift på limoncello tager kun et kvarter at forberede, og så er den klar om et par uger.
LIMONCELLO
5 usprøjtede og gerne økologiske citroner
1 liter vodka
750 g hvidt sukker
700 ml kogende vand
Riv skallen fra citronerne ned i en skål. Pas på du ikke får noget af den hvide hinde med, for den er ret bitter. Hæld vodkaen over, og dæk skålen med et lufttæt låg eller med husholdningsfilm
Lad det stå i en uge, og ryst skålen lidt rundt hver dag.
Når den første uge er gået, hælder du sukker i en gryde, og hælder det kogende vand over. Rør rundt, til sukkeret er helt opløst. Tilsæt denne blanding til vodkaen og citronskallen.
Lad det hele stå i yderligere en uge, og ryst stadig skålen lidt rundt hver dag.
Nu er din Limoncello færdig.
Jeg vil anbefale dig at si limoncelloen, før du hælder den på flaske.
Det ser fint ud, at hælde den på patenslågsflasker, og tilføje et par brede strimler citronskal til hver flaske.
Limoncello er fantastisk som dessert sammen med vaniljeis, den er skøn som en afsluttende aperitif efter en god middag, og den vækker stor lykke som hjemmelavet værtindegave.
Limoncelloen er også helt oplagt at anvende som en del af en drink, og en af mine fredagsfavoritter er den festlige Limoncello prosecco cocktail, som er skøn, forfriskende og ikke så heftig på alkohol.
Når jeg tager et sip af den, tænker jeg på varme dage på terrassen og gode øjeblikke med min søde mand.
Hvis du kaster dig ud i at prøve at lave en hjemmelavet Limoncello, vil jeg helt vildt gerne høre om, hvordan det er gået - skriv endelig til mig i kommentarfeltet...
Kommentarer
Send en kommentar