Mørbradgryde med paprika, bacon og champignon
Mørbradgryde er en af klassikerne fra min barndom. Min far var rigtig god til at lave klassisk dansk mad, og jeg mindes min fars mørbradgryde med glæde. Den blev serveret med bacon, champignons og med en fyldig paprikasauce med fløde.
Mørbradgryden er sikkert hverken cool eller moderne, men både mine børn, mine gæster og jeg selv er ret vild med den. Den er også skøn som fredagsmad, når man bare skal hygge og slappe af. Det er simpelthen feel good-mad, når det er bedst. Blød, cremet og med varme krydderier.
Hvis du ikke har denne ret med på repertoiret, så læs mere her.
MØRBRADGRYDE MED BACON OG CHAMPIGNON
100 g bacon
3 løg
1 fed hvidløg
200 g champignon
1 afpudset svinemørbrad
200 g pølser, skåret i stykker
50 g chorizo
3 gulerødder
1-2 tsk sød paprika
1 tsk røget paprika
1 stor dåse tomatpuré
¼ l piskefløde
300 ml vand
Salt og peber
Evt en klat Ajvar for en dybere paprikasmag
Skær bacon, hvidløg og løg i små stykker. Skær de rengjorte champignon i skiver.
Svits bacon, løg og champignon i en stor gryde. Tag det op og læg det på en tallerken.
Skær mørbraden i skiver, og svits hurtigt kødet sammen med pølsestykkerne i gryden. Tag det op og læg det på tallerkenen sammen med løgblandingen.
Svits paprika og tilføj tomatpuré og lad det stege lidt. Tilsæt vand og alle de øvrige ingredienser, vent dog med fløden.
Lad det hele småkoge i 35-40 min. Tilsæt fløden, og smag til med salt og peber.
Retten er nu klar til servering - den smager skønt med enten ris eller med en grov kartoffelmos. Et drys af friskhakket persille og måske lidt knust sprødstegt bacon er også ret lækkert.
Rigtig god fornøjelse med mørbradgryden ♥
Det kunne være så fint at høre om din oplevelse af denne klassiske familiefavorit – del endelig i kommentarfeltet ♡
Kommentarer
Send en kommentar