Appelsinsalat med granatæble og løg
Denne salat er en smuk, forfriskende og lettere orientalsk salat, som passer fint til and, hvidløgsmarinerede koteletter eller som en del af en tapasmenu.
Appelsinsalatens syrlighed passer også godt sammen med den fede mad, vi får i julen, og skaber en god kontrast både i farve og smag.
Man kan tilføre salaten en bund af peberstærk grøn rucola for at give endnu mere fylde og smag, og tilføre endnu en herlig farve til fadet.
Mine børn elsker denne salat, fordi den er sød og mild, og det er altid godt, når der ikke er brok over salaten, som er et must på bordet hos os. Man kan sagtens lave en børnevenlig version ved at servere løgene ved siden af. Salatløg er nu ikke så stærke, som måske lægger de små pus slet ikke mærke til, at der er løg på...
5 appelsiner
½ granatæble
1 salatløg
Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
½ tsk honning
Salt og peber
Skær granatæblet over og bank på granatæbleskallen så du får så mange af kernerne løsnet, resten af kernerne kan du pille ud med fingrene eller en teske. Sortér de hvide hinder fra granatæblekernene, de er bitre og skal ikke bruges. Saft fra granatæblet hældes ned til appesinsaften.
Skær salatløgene i fine halve skiver, og læg appelsinskiver, granatæblekerner og løg pænt op på et fad.
Pisk dressingen sammen, blandet med den overskydende saft fra granatæble og appelsin.
Smag dressingen til og hæld den over salaten.
Værsågod ♥
Vores favorit til anden Mortensaften og juleaften. Pynt evt med lidt persille. Dressingen kan evt erstattes af orangeblomstvand som giver endnu mere dybde.
SvarSletMichael.
Hej Michael
SvarSletJa, appelsinsalaten er frisk og lækker til den lidt tunge and...
Det lyder rigtig lækkert med orangeblomstvand :) Tak for tippet!
Smil fra Linda