Gin & hjemmelavet pink tonic
Når det er fredag, er det faktisk ikke for meget at forlange, at slutte ugen af med en god drink. Nu, mens jeg skriver dette, tænker jeg på, om det lyder en smule alkoholiseret... Det må jeg hellere rette op, med at blande alkoholen med noget sund. Det sunde bliver i dette tilfælde en gang hjemmelavet pink tonic. Så er det ikke helt så forbudt med alkoholen, vel...?
Jeg har længe tænkt, at det kunne være fedt at prøve at lave en tonic, som smagte sådan lidt botanisk, og som ville kunne matche de lidt dyre typer tonic.
Jeg har forsøgt en del gange. Nogle af gangene er det gået okay, og andre gange med et temmelig bittert resultat...
Mine forsøgt har båret frugt, og jeg er nu nået frem til en opskrift, som er bitter, men bitter på den virkelig gode måde
Jeg har længe tænkt, at det kunne være fedt at prøve at lave en tonic, som smagte sådan lidt botanisk, og som ville kunne matche de lidt dyre typer tonic.
Jeg har forsøgt en del gange. Nogle af gangene er det gået okay, og andre gange med et temmelig bittert resultat...
Mine forsøgt har båret frugt, og jeg er nu nået frem til en opskrift, som er bitter, men bitter på den virkelig gode måde
Det bitre kommer af kinin, som kommer fra Kinabark. Kinin er det, der gør tonic
bittert og det, som man i troperne siger, holder myggene væk. Du kan købe tørret kinabark hos helsekostbutikker og på nettet.
HJEMMELAVET PINK TONIC
Tag ganske lidt kinin i et kaffefilter af stof og hæld kogende vand igennem. En lille kande af denne drik stilles i køleskabet.
Kog herefter en sirup på 600 gr sukker og 4 dl vand. Sukkeret skal være helt opløst, hvorefter siruppen køles helt ned. Herefter blander du siruppen med friskplukkede (og usprøjtede) pink rosenblade eller blomsterne fra en lyserød syren.
Lad blandingen stå i køleskabet i en dags tid eller to.
Si indholdet af glasset i køleskabet, og hæld derefter væsken igennem et kaffefilter, så du får en klar væske.
Bland sirup og tonicessensen fra din lille kande, og hæld det hele på en nyskoldet glasflaske, og opbevar i køleskab. Sådan! Tonicsirup!
Tonicsiruppen blandes 1:10 med danskvand, når der skal laves hjemmelavet tonic, sådan at du blander det ved at tilføje én dl sirup til én liter danskvand.
Denne hjemmelavede pink tonic smager virkelig godt med en god gin!
TIP
Du kan variere tonic'en på alle mulige måder, ved at at komme andre botaniske elementer i.
Det kunne være:
- Estragon
- Hyldeblomst (brug gerne smattet, fra når du har lavet hyldeblomstsaft)
- Rosmarin
- Mynte
- Rabarber
- Bladene fra solbærbusken
- Bladene fra brombærbusken
Når du skal servere en G&T med hjemmelavet tonic, er det flot at servere drinken med lime, citron, eller agurkeskiver og så et par isterninger - og måske lidt pynt i form af et enkelt rosenblad på toppen.
Velbekomme! Jeg lover, det bliver en succes!
For mig er det livskvalitet at spise god mad, nyde en skøn cocktail og bare gøre hverdagen til en fest ♥
Det med at skabe en fest, kan gøres ret enkelt, ved at servere en isafkølet aperitif i et fint glas sammen med lidt let at nippe af, og så bare nyde en hyggestund på terrassen, på altanen eller inde på sofaen.
Hver fredag poster jeg en ny og herlig cocktail eller et forslag til en weekendhyggesnack. Mine bud på en fredagsaperitif kan både være klassikere, lidt anderledes drinks eller et bud på en god vin, der kunne være værd at prøve.
Jeg håber, at du bliver inspireret til skabe en festlig stemning, selv på en hverdag - du kan finde flere forslag på siden Endelig weekend ♥
Kommentarer
Send en kommentar