Risengrød med en smørklat smør




Risengrød er et hit, når man har børn.

Risengrød er et hit, når det er jul.

Risengrød er et hit, som en dejlig overraskelse resten af året. 

...og så er risengrød jo en både billig, hurtig og nem aftensmad.
Hjemmelavet risengrød er perfekt til de dage, hvor vi har lidt for travlt, og på de dage hvor vi bare ved, at vi ikke gider lave aftensmad.

Sådan er det bare...

Men det kan faktisk godt være lidt svært, og lidt tidskrævende at lave risengrød.

Det har jeg en skudsikker og nem løsning på.

Risengrynene koges op med først smør, og så vand. På den måde er gryden imprægneret mod, at mælken brænder på.  At grøden koges i først vand, og derefter i mælk, det giver et godt boost, så grøden er godt på vej, når man hælder mælk i.

Opskriften her er nem og hurtig. Max. 40 minutter, så er der grød – klar til kanelsukker, smørklat og nisseøl - eller rød saftevand.

RISENGRØD MED EN SMØRKLAT SMØR
2 liter letmælk
1½ dl vand
1 spsk klat smør
4 dl grødris
1/2 tsk salt
Kanelsukker og smør

Kom ris og smør i en tykbundet gryde, og varm det op under omrøring i fem minutter. Hæld derefter 1½ dl kogende vand over.

Skru op, og kog det godt igennem i fem minutter, mens du konstant rører i grøden.

Tilsæt fem dl mælk, og lad det koge op igen under omrøring. Når det koger, tilsættes resten af mælken, og der skrues ned til jævn varme.

Læg låg på gryden, og skru ned til lav varme og lad grøden simre. Rør i den engang imellem.

Når grøden begynder at tykne skal du helst røre i den hele tiden. Brug en spatel, så du kan røre helt i bund. Rør, til grøden er, som du kan lide den.

Tag gryden af varmen og tilsæt saltet. 

Server med smør og kanelsukker.

TIP
Hvis du gerne vil anvende grøden til Ris ala Mande, så kog grøden med en hel, åben vaniljestang.

Det er også en mulighed at koge grøden færdig i ovnen, i stedet for på komfuret. Så tager du bare gryden af komfuret og sætter den ind i ovnen ved 125 grader, og efter en halv times tid, tager du den ud, rører den igennem og så er den klar. På den måde, undgår man at den brænder på, eller bliver alt for blød. Og så sparer man en masse tid...




Hvis du har en rest risengrød, så er klatkager et must!

En omgang klassiske klatkager med kardemomme og måske lidt citronskal er skønt som eftermiddagssnack dagen efter. 

God fornøjelse 

Kommentarer

Populære opslag