Fuldkornspasta med kylling, tomat og basilikum
Pasta er nemt, kylling er nemt, tomater er nemme.
Dette er en nem ret. Jeg siger det bare. Og tilmed sund.
I hvert fald for dem, som accepterer gluten og de lidt hurtigere omsættelige kulhydrater. Det er dog en fuldkornspasta, jeg har valgt, så jeg håber, at det går...
Jeg prøver at tilføre de almindelige hverdagsretter lidt sundhed, så maden er genkendelige, lette at lave og alligevel med nogle lidt sundere valg.
Mine børn er meget glade for pasta, og jeg synes at det er meget nemt at falde i carbonara-fælden, hvor det hele kan blive lidt for fedtet. Det er lækkert nogle gange, men det behøver ikke at være hver gang, at det hele er cremet eller olieret.
FULDKORNSPASTA MED KYLLING, TOMAT OG BASILIKUM
600 g kyllingefilet
Salt og peber
3 spsk olie
400 g fuldkornspasta, gerne spaghetti
4 fed hvidløg
1 citron
2 tomater
250 g slikærter
Frisk basilikum
Kog pastaen i rigeligt, letsaltet vand ca. 10 minutter.
Skær kyllingefileterne i aflange, mundrette stykker og krydr med salt og peber.
Skyl sukkerærterne i kogende vand, og smid dem derefter over i en skål med iskoldt vand. Snit dem i skrå stykker på 1 cm.
Halver tomaterne, fjern kernerne, og skær dem i tynde strimler.
Hak hvidløget, og riv skallen af citronen ned i en lille skål. Man får fine strimler ved at bruge et juliennejern, men et almindeligt rivejern er også helt fint. Stil de enkelte elementer til side, så de er lige til at tilføje retten.
Varm 1 spsk olie på en pande, og brun kyllingestrimlerne på alle sider. Skru ned til middel varme og steg til det er netop gennemstegt. Læg det stegte kylling på en tallerken.
Kom resten af olien på panden. Svits hvidløget på panden, og tilsæt den revne citronskal, samt saften fra citronen.
Vend ærter, pasta og kylling i blandingen på panden. Smag til med salt og peber og måske lidt mere citronsaft.
Vend tomatstrimlerne, og en stor håndfuld hakket basilikum i, og så er retten lige til at anrette på tallerkenerne.
Nemt, hurtigt - og relativt sundt!
Kommentarer
Send en kommentar