Røgede saltmandler

Saltmandler er noget af det lækreste, man kan forestille sig. Det bliver næsten ikke bedre end en skål saltmandler med en kold øl eller sodavand til. Og dog.

Smagen får lige lidt mere karakter, hvis man tilsætter lidt røg - i denne version er det rigtig røg, der tilsættes, og det bliver bare lige lidt ekstra lækkert!



RØGEDE SALTMANDLER
500 g mandler
1 l vand
1 dl salt
2 spsk fint salt
2-3 spsk solsikkeolie

Forvarm ovnen til 100 grader.

Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Når vandet koger tilsættes mandlerne, og gryden tages af varmen. Lad mandlerne stå i gryden i en halv times tid, hvorefter vandet hældes fra og mandlerne dryppe af i en si.

Kom mandlerne i en skål, og tilsæt olie og  2 spsk fint salt. Vend det hele grundigt rundt.

Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir på, og lad dem stå i ovnen ved 100 grader i to timer. Tag mandlerne ud og lad den køle af.

Nu skal mandlerne have en gang røg. Det får de i kuglegrillen, når den alligevel er i gang. Jeg vil anbefale, at de ryges i 10-15 minutter. Efter min mening skal de bare have en mild smag af røg, så de ikke er alt for voldsomme i røgsmagen, for så kan man ikke smage den fine mandelsmag længere.

Når man skal ryge i en kuglegrill, så lægger man kullene i den ene side af grillen og sætter en foliebakke i den anden side. Så tager man endnu en foliebakke med røgsmuld og sætter direkte på de varme kul.

Så tager man en foliebakke med huller i, og hælder de saltede mandler ned i. Bakken med mander stiller man på risten over drypbakken, hvorefter man sætter låget på grillen. Når det begynder at ryge, lukkes spjældet på grillen halvt i.

Når der er gået 10-15 minutter med godt med røg i grillen, er mandlerne færdige. Nu skal de bare køle af, og så er de klar til at spise som en snack, anvende i en god salat, til tapas eller som tilbehør til en kødret.

Hvis man ikke er til røgede, men bare saltede mandler, så kan man bare vælge at springe rygetrinnet over.

Kommentarer

Populære opslag