Italiensk madbrød
Dette giver to ret fine brød, lidt som ciabattabrød, bare fine i krummen og med en god skorpe. Jeg har drysset sesamfrø på det ene, blot for variationens skyld.
ITALIENSK MADBRØD
250 g durummel
250 g manitobamel
25 g gær
3 1/2 del lunkent vand
14 g salt
Gæren røres ud i vandet, hvorefter mel og salt tilsættes.
Det hele røres sammen og stilles lunt til hævning under et fugtigt klæde i 30 minutter.
Ælt dejen godt igennem til den er glat og smidig, og lad den hæve yderligere 60 minutter.
Del dejen i to ens stykker, som formes til aflange brød i bagepladens længde. Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i til dobbelt størrelse i 60 minutter.
Sæt brødene i en 225 grader varm ovn. Efter to minutter sænkes temperaturen til 200 grader. Brødene bages i 30 minutter.
Man kan vælge, at tilsætte soltørrede tomater, kalamataoliven eller en løg- og baconblanding, til dejen. Det er egentlig blot fantasien, der sætter grænser...
Brødet er rigtig fint som base til en stor picnicsandwich.
Om aftenen inden en picnic, skærer jeg brødet igennem, piller en del af "brødfyldet" ud og fylder det med gode sager.
Ved vores seneste picnic, hvor vi havde en skøn dag i Middelfart, blev det til et brød fyldt med tomattapanade, frisk babyspinat, kogt skinke, mozzerellaost i tynde skiver, frisk basilikum og igen frisk spinat.
Når brødet er fyldt, får låget lidt olivenolie indvendigt, det lægges på og så pakkes brødet stramt ind i film.
Brødet lægges i pres under nogle tunge bøger og så kan det fint komme med på picnic.
Det er nemt at skære ud til passende "lagkagestykker", og det kan sagtens spises uden bestik, uden at bliver alt for snasket.
God fornøjelse!
Kommentarer
Send en kommentar