Koldskålsfromage med knas
Det er sommer, børnene har venner med hjem og de har leget, hoppet i tranpolin, løbet på løbehjul og nuldret rundt i haven. De er tørstige, lækkersultne, har lyst til noget forfriskende og let mættende. Koldskål, tænker jeg.
Jeg kan rigtig godt lide denne version af en basic koldskål, fordi den er blandet med ymer, som tykner koldskålen, og giver den en lidt mere cremet konsistens.
Når den så bliver transformeret til en koldskålsfromage med fløde og husblas, så bliver det til en fin og raffineret dessert, som vil vække lykke hos dine sommergæster ♥
KOLDSKÅLSFROMAGE
½ dl pasteuriserede æggeblommer
Korn fra 1 vaniljestang
150 g hvidt sukker
5 dl kærnemælk
5 dl ymer
Citronsaft efter smag
5 blade husblas
1 dl piskefløde
HAVREKNAS
200 g havregryn
3 spsk lys rørsukker
25 g smør
En lille smule fint salt
Pisk æggeblommer og sukker til sukkeret er opløst.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggeblandingen. Tilsæt kærnemælk, ymer og citronsaft i æggeblandingen og rør godt rundt.
Nu har du en dejlig koldskål, som kan spises som den er, med fx hjemmebagte kammerjunkere eller jordbær i.
Du kan også vælge at lave en fromage af koldskålen, hvilket bliver til en velsmagende dessert, som kan pyntes, som du synes.
Udblød husblassen i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet og smelt den udblødte husblas i den varme fløde mens du rører godt rundt.
Pisk blandingen i koldskålen og fordel massen i seks skåle eller smukke glas.
Lad det stå på køl i et par timer, og så er det klar til at pynte.
HAVREKNAS
Rist havregrynene på en pande, og tilsæt honning, smør og salt og vend det godt rundt, så alle havregrynene bliver søde og sprøde. Rist dem i nogle minutter, du ved sikkert selv hvor mørke du synes, de skal være.
Hæld dem over på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Derefter kan de gemmes i en sød beholder.
Jeg har valgt at pynte koldskålsfromagen med havreknas og rabarberkompot. Knasen giver lidt bid og krunsch, og kompotten giver en dybere syrlighed og kompleksitet til smagen.
Jeg håber, at du (og dine gæster) vil nyde denne syrlige og cremede fromage ♥
Kommentarer
Send en kommentar