Kartoffelsuppe med baconknas og sprødt grønt


Efterårsvejr er lig med suppevejr. Sådan er det i hvert fald herhjemme hos os. Der er jo mange delikate hverdagssupper, og denne med kartoffel, bacon og frisk grønt er en af vores favoritter herhjemme. Den er blød, mild og med et godt krunch. 

Den er samtidig nem og hurtig at lave på en hverdagsaften, og det er næsten det allerbedste af det hele...

KARTOFFELSUPPE MED BACONKNAS OG SPRØDT GRØNT
1 spsk smør
2 løg - skåret i grove tern
800 g kartofler - skrællede og skåret i grove tern
1 liter hønsebouillon
2½ dl fløde
salt og peber
Friskrevet muskatnød

75 g bacon i tern
2 skiver rugbrød
100 g spidskål, grønkål, rødkål eller hvidkål i meget fine skiver

Tænd ovnen på 200 grader over-under varme.
Skær rugbrød i tern. Bland det med baconen. Kom rugbrød-bacon blandingen på en bageplade med bagepapir og bag ca. 10-15 min. i ovnen til det er sprødt.

Varm smør op i en gryde og steg løget gyldent et kort øjeblik. Tilsæt kartoffelstykker og hæld bouillon på til det lige netop dækker. Kog kartoffelblandingen i 15-20 minutter under låg, til kartoflerne er kogt helt møre. 

Tag suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender. Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt fløden, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt friskrevet muskatnød.

Server suppen med baconknas og kålmix som sprødt grønt drys. Man kan også supplere med et godt groft brød til suppen - her finder du en nem opskrift på et langtidshævet grovbrød.


Hvis du gerne vil lave suppen i en vegetarisk version, så udskifter du blot smør med en neutral olie, hønsebouillon med grøntsagsbouillon, og laver knas af rugbrød uden bacon, eventuelt suppleret med lidt græskarkerner eller solsikkekerner.



Rigtig god fornøjelse med suppen - jeg håber, at du kan lide både basissuppen og det lidt ekstravagante tilbehør 

Kommentarer

Populære opslag