Solgul butternutsquashsuppe med crunchy drys
Her om efteråret er squash og græskar noget af det bedste at lave suppe af. De svulmende grøntsager giver en blød og mild suppe, som kan spices op med chili i både de mildere og de stærkere slags, gul thaikarry eller spidskommen i rigelige mængder. Denne version er med chili og appelsin, og med et crunchy drys på toppen, så der er lidt at tygge i.
Når man så tilsætter et stykke ingefær, som varmer og runder det hele af, så er det ligesom at være der selv...
BUTTERNUTSQUASHSUPPE
2 butternutsquash
2 røde chili
2 ubehandlede appelsiner
2 spsk friskrevet ingefær
1 stor dåse kokosmælk
3 løg
4 tsk olivenolie
2 liter grøntsagsbouillon
Friskkværnet sort peber
Salt
Skræl butternutsquashen og skær kødet i tern. Bring vand i kog til bouillonen. Hak chilierne groft, og fjern frøene, hvis du ikke vil have det for stærkt.
Skær løgene i tern.
Kom butternutsquash, chili og løg i en gryde og vend med olie og salt. Hæld grøntsagsbouillonen over og lad det simre i 12 min.
Riv skallen af appelsinerne, og pres saften af frugterne. Kom det i suppen sammen med ingefær. Varm det hele godt igennem, og tilsæt kokosmælk til sidst.
Blend suppen, og smag til med salt og peber.
Rist kerner og sesam på en varm pande, og drys det på den solgule suppe.
Suppen smager fantastisk med en godt hjemmebagt brød til. Lige her kan du finde en nem opskrift på langtidshævet grovbrød, som hurtigt kan vendes sammen på køkkenmaskinen aftenen før, og bages næste eftermiddag, mens du forbereder suppen ♥
Rigtig god fornøjelse!
Kommentarer
Send en kommentar