Kinesiske kyllingeboller med svampe, chili og Hoisinsauce
Man kan godt blive en smule fantasiforladt, når det gælder om hurtig hverdagsmad. Så ender man i de gamle travere, og får ikke rigtig fornyet sig...
Hjemme hos os falder vi ret nemt i pasta med kødsauce-fælden, og det bliver altså lidt trivielt med tiden. Bevares, pasta med kødsauce smager godt, men den behøver måske ikke komme på bordet en gang om ugen!
Denne enkle, men velsmagende nudelret med kinesiske toner er et bud på en hurtig og alligevel lidt anderledes hverdagsret, som kunne blive en ny favorit - måske også hjemme hos dig :)
KINESISKE KYLLINGEBOLLER MED SVAMPE, CHILI OG HOISINSAUCE
550 g hakket kylling
2 spsk hoisinsauce
2 spsk hvedemel
Salt
Peber
4 tsk sesamolie
3 spsk Hoisinsauce
2 røde chili
200 g champignon (eller en anden slags svampe, hvis du har det)
200 g grønne bønner
1 dl vand
2 tsk Jomfru i det grønne
Sæt en gryde vand over med rigeligt vand til nudlerne. Når det koger tilsæt salt og nudler, og kog nudlerne i et kort øjeblik uden låg. Skyl dem herefter i koldt vand.
Rør først kødet med salt. Tilsæt derefter 2 spsk Hoisinsauce, peber og hvedemel, og rør det godt igennem.
Form farsen til små kødboller med en teske.
Steg dem i 2 tsk sesamolie ved god varme i 6-8 min. Vend dem jævnligt. Tilsæt 4 spsk Hoisinsauce, ryst panden, så saucen bliver jævnt fordelt over kødbollerne.
Tag kødbollerne af panden og sæt dem til side på en tallerken.
Skyl og rens chilierne, fjern kerner og frøvægge og snit dem fint. Hvis du ikke vil have retten helt så stærk, så kan du tilsætte chili lidt efter lidt, så du får den styrke i retten, du bedst kan lide.
Rens svampene og skær dem i halve. Skyl bønnerne og snit dem på tværs i store stykker.
Lynsteg chili, svampe og bønner i sesamolie på panden i 3-4 min. Bland nudler i og lynsteg et kort øjeblik, og kom derefter kødbollerne i retten. Tilsæt 1 dl vand og vend det hele godt rundt.
Drys med Jomfru i det grønne, og server retten i en skål eller en dyb tallerken.
Denne hurtige kinaklassiker er nem at tilberede, smager af rigtig meget, og kan tilpasses i styrke, så man ikke får brændt smagsløgene af, hvis man ikke bryder sig om alt for stærk mad.
Tip - Du kan lave farsen dagen inden, så den står og trækker i køleskabet natten over. På den måde er retten endnu lettere at smække sammen efter en lang arbejdsdag - og hvis du gemmer nogle af kødbollerne, er der også et par stykker til madpakken :)
Den kinesiskinspirerede nudelret smager skønt med en kølig drink til - især, hvis du har givet retten lidt styrke. Lige her kan du finde en nem opskrift på iste med citrongræs, som hurtigt kan mixes sammen, og som du kan have stående klar i køleskabet. Den skal blot have et par isterninger, og så er den frisk og læskende sammen med den fyldige (og måske stærke) nudelret ♥
Kommentarer
Send en kommentar